lördag 9 februari 2013

Lägg ett ägg....

Men ge inget till min son. Kian är nu officiellt äggallergiker.
Conny har låtit honom smaka lite lite kokt ägg några gånger och han har inte reagerat alls. Så idag lät jag honom smaka lite äggröra. Det gick sämre.
Testade först att lägga lite på armen - ingen reaktion. Så då fick han lite att plocka med och då kom det utslag på händerna och runt munnen. Tvätta och skölja och så smörjde vi händerna med lite zinkpasta. Utslagen försvann och sen plötsligt kaskad kräktes han två gånger. Min lilla plutt!
Ringde 1177 som tyckte vi skulle åka in för säkerhets skull. Så nu har vi nyligen kommit hem från barnakuten i Uppsala. Det gick jätte bra och doktorn tyckte inte det skulle behöva bli nåt mer nu. Så nu ligger min lilla älskling och sover. Vi mös på soffan en stund först, men nu har jag lagt honom i hans säng.
 
 
Självklart känns det ju tråkigt, eller vad man ska säga. Det vore ju bra om han kunde äta allt, rent näringsmässigt. Men vi får helt enkelt välja ersättningsprodukter inte mer med det.
Jag hade ju trott/hoppats att vi skulle kunna prova med mjölk nu snart och att han inte skulle reagera. Men så blir det alltså inte. Vi kommer att bli kallade till specialisten i Enköping igen för ägget så då kan vi kolla mjölken då samtidigt.
Hoppas att de kan kolla lite andra saker också då när vi ändå är där. Typ nötter osv. Den största oron är att han ska få en sån reaktion som gör att han svullnar igen i luftvägar eller likannde. Fyyyy! Hoppas att man kan få medicin som vi kan ha hemma. Vore skönt, om det skulle hända nån nån gång.... Och vi som ska utomlands...... Ursch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar